Naamsfeest
Geplaatst op 27 mei 2018

Maandag 3 september zijn we begonnen aan een nieuw schooljaar. Dat was best een spannend moment voor de kinderen. Alle kinderen zijn nu door elkaar gehusseld en dus zitten er in elke groep kinderen die bekend zijn én kinderen die helemaal nieuw zijn. We zijn nu een paar dagen verder en het lijkt in veel groepen al alsof het nooit anders is geweest!

Vandaag, donderdag 6 september, was een zeer speciale dag. In de ochtend hebben 2 medewerkers van Eijer producties met elke groep een dans ingestudeerd. Dit gaf al een heel speciale sfeer in de school. Aan het begin van de middag hebben we een generale repetitie gedaan met álle kinderen om ons voor te bereiden op het grote moment van de bekendmaking van de nieuwe naam en het logo voor de school.

Om 14.00 uur was het dan zo ver. De kinderen lieten hun dans zien aan alle genodigden. De muziek bouwde zich op naar een climax met aan het einde een grote drumslag. Dat was het moment dat een confetti-kanon een grote hoeveelheid confetti over de kinderen uitspoot en Marga Fleer en Daan Planting de doeken van het bord met de nieuwe naam trokken. Onze school heet vanaf nu: Basischool De Laweij.

De lawei was een hoge paal waaraan een korf, zak of emmer omhoog gehesen werd. Omdat niemand vroeger nog een horloge had, deed de lawei dus als het ware dienst als de klok van de veenarbeider. De lawei was tot ver in de omtrek zichtbaar. In het logo is ook een lawei te herkennen. De gekleurde blokjes staan voor de groepen.

Voor de vakantie hebben we iedereen gevraagd mee te denken over de nieuwe naam. Zes mensen hebben De Laweij (of iets wat er heel dichtbij zat) ingebracht: Mark Schimmel, Emmily en Jorn Popkema, Rosanne ten Hoor, Jildou Luchtenveld en Jaap Hindriks. Zij hebben een boekenbon gekregen als bedankje.

Terug naar het overzicht