“Koning Willem Alexander en Koningin Maxima” bezoeken BS de Lawei
Geplaatst op 27 maart 2019

Woensdag 27 maart was er hoog bezoek op basisschool de Laweij. “Koning Willem Alexander en Koningin Maxima” kwamen om het nieuwe speeltoestel op het onderbouw plein officieel te openen.

De koning en koningin kwamen om ongeveer half twaalf bij school aan met hun bodyguards. Nadat deze de omgeving veilig hadden verklaard, stapte het Koninklijk paar uit de auto. Ze werden door juf Marga en alle kinderen hartelijk verwelkomd. Natuurlijk werd er veel gezwaaid en werden vele handjes geschud. Vervolgens vertrok het hele gezelschap naar het achterplein. Daar vertelde de Koning in een korte toespraak dat hij de uitnodiging voor het openen van het speeltoestel graag heeft geaccepteerd, omdat hij het heel belangrijk vindt dat kinderen veel bewegen en buitenspelen.

Vervolgens hebben de Koning en de Koningin gezamenlijk met een mooi versierde schaar het lint doorgeknipt. Dit was voor de kinderen het signaal om meteen met zijn allen van het speeltoestel gebruik te maken.

Daarna  werd nog een kort bezoek gebracht aan alle groepen, want de koning en de koningin hadden ook een traktatie voor de kinderen meegenomen. In de groepen 3 tot en met 8 werden ook het nieuwe buiten speelmateriaal aangeboden door de leerlingenraad.

Meer foto’s vindt u in het fotoalbum

Terug naar het overzicht